İnternet sitesi neden önemlidir

Bir firma müşterilerine ulaşabilmek adına fiziksel olarak bir ofis kiralamak ve bu ofis üzerinde ürünlerini yada hizmetlerini sergilemek durumundadır.

Ancak bu durum takdir edileceği üzere hem ofis maliterleri yüksek olmasına ilişikin, sadece ofisin bulunduğu bölgedeki kişilere ulaşabilecektir. Üstelik sadece ofis olması da yetmeyeceği gibi ürün ve hizmetleri tanıtan reklamların da yapılması gerekmektedir.Aksi durumda bir ofis kendi başına bir reklam aracı olamaz. 

Daha fazla kitlelere ulaşmak için birden fazla ofis olması, hatta yurtdışına açılmayı hedefleyen firmalar için de yurtdışında ofislerin açılması gerekmektedir.Ancak bu tahmin edileceği üzere korkunç maliyetler doğuracaktır. Bu kadar yüksek maliyet yapıldıktan sonra tanıtım ve reklam için ikinci bir maliyet daha harcanılacak bu sayede müşterilere erişilecektir ki tüm bu yapılandırmada dahi, müşterilerinizin %50 sine dahi ulaşamazsınız.

Bu bağlamda, internet sitelerinin önemi ortaya çıkmaktadır. İnternet siteleri sanal ortamda açık olan bir ofistir. İnternet siteniz sayesinde gerek yurt için gerekse de yurtdışıda milyonlarca kişiye kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Üstelik fiziksel olarak açılan ofis maliyetlerine göre çok küçük bir bütçe ile internet sitesi hazırlanabilmektedir. İnternet sitesi ile müşterilerinize kolaylıkla ulaşabilir, ürün ve hizmetlerinizi sergileyebilir, gerektiğinde kolaylıkla internet siteniz üzerinde değişiklikler yaparak ürün ve hizmetlerinizi güncelleyebilirsiniz.

Günümüzde internet üzerinden satış yapan yüzlerce büyük firmanın bir ofisi dahi yoktur. Tüm ürün ve hizmetlerini internet üzerinden pazarlamakta ve satmaktadırlar. Bu da işletme maliyetlerini yok denecek kadar düşürmekte, maliyetlere kıyas ile de tüm dünyaya internet üzerinden erişmeyi sağlamaktadır.

Şüphesiz firmaların satış yapmak ve geniş kitlelere ulaşmak için mutlaka internet sitesi yapmaları gerekmektedir. İnternet sitesi ile kurumsal pazarda büyük bir yer edineceklerdir.

İnternet Sitesi tasarımı yaparken nelere dikkat edilmeli

İnternet sitesi tasarımında en önemli unsur sitenin mobil uyumlu olması ve tüm cihazlarda sorunsuz erişilebilir olmasıdır. Günümüzde internet trafiğinin büyük bir bölümü mobil cihazlar ile yapılmaktadır. Bu açıdan mobil uyumlu web site oldukça önemlidir. 

Diğer dikkat edilmesi gereken husus, internet sitesinin kolay anlaşılabilir yapıda olmasıdır. Karmaşık siteler müşterilerin ürün ve hizmet satın almasına karar vermekte daha fazla zorluk çıkaracak bu vesile ile de müşterinin siteden hemen çıkmasını sağlayacaktır.

Bir diğer husus web sitesinin sosyal medya ile uyumlu çalışması, arama motoru optimizasyonuna uygun şekilde tasarlanması gerekmektedir. SEO Uyumlu web sitesi firmanızın ya da ürünlerinizin google ve diğer arama motorlarında kolaylıkla bulunabilmesini sağlayacaktır.

Sizlerde bu saydığımız ve daha fazla özelliği barındıran hazır web site paketlerimizi inceleyebilirsiniz. Yüzlerce tema arasından uygun olan temanızı seçebilir ve internet pazarındaki yerinizi alabilirsiniz.

İnternet sitesi tema seçimi nasıl olmalıdır?

Bir kişinin internet sitesine girdiğinde o site üzerinde alışveriş yapıp yapmayacağını ilk 3 saniye içerisinde kararını vermektedir. Bu bağlamda sitenize giren kullanıcıya sitenizin tüm amacını bu süre içerisinde yansıtmakta ve ürün ve hizmetlerinizi bu süre içerisinde beğeniye sunmaya çalışmak gerekmektedir.Bu da şüphesiz görsel ve kullanım anlamında şık bir web sitesi ile olmaktadır. 

Web site tema seçiminde, firmanızın kurumsal kimliğini yansıtacak renkler seçilmeli, site üzerinde ürün ve hizmetlere ulaşım kolaylıkla sağlanmalıdır. Ürünler arasında geçiş işlemleri kolay olmalı ki müşteriler ürünler arasında rahatlıkla gezinebilmelidir.

Aynı şekilde hazır web site temaları ile de sitenizin yapımına karar vermeden hazır temanın demosuna bakarak sitenizi kafanızda kurgulayabilir ve gerekli çalışmaları da yapabilirsiniz.

Abone Olun...

Sitemizdeki tüm yenilikler ve güncellemelerden
ilk siz haberdar olun